We starten deze nieuwsbrief uiteraard met u het beste te wensen voor 2023. Een jaar waarin de 6e Landschapstriënnale – Dynamische Waddendelta gaat plaatsvinden. Samen met u kijken wij uit naar deze wederom bijzondere editie, op een een unieke plek in Nederland. In deze nieuwsbrief delen we de achtergrond van een tweetal partners van deze editie, maar blikken ook al wat verder vooruit: met de oproep voor de Landschapstriënnale 2026.  

 

Wordt uw regio de gastlocatie van de Landschapstriënnale 2026?

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Terwijl de Landschapstriënnale 2023 – Dynamische Waddendelta dichterbij komt, kijken we ook al vooruit met de publicatie van de oproep voor de editie 2026. 

Het doel van de 7e Landschapstriënnale is het bewustzijn van de waarden die in het cultuurlandschap van vroeger, nu en later zijn verankerd te versterken. En ook de betrokkenheid daarmee van boeren, burgers, bestuurders, beheerders en bedrijven, te vergroten. Met elkaar richten we ons op de vraag hoe onze leefomgeving er de komende decennia gaat uitzien. Wat zijn de drijvende krachten achter de veranderingen in het landschap? Welke inspanning mogen we van overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en van burgers verwachten? En vinden onze kinderen het Nederlandse landschap straks ook nog leefbaar? 

De Landschapstriënnale stimuleert het gesprek tussen belanghebbenden onderling en tussen belangstellenden en professionals over de kansen en de oplossingen voor het landschap van de toekomst. We nodigen regio’s uit zich kandidaat te stellen als gastlocatie en initiator van de Landschapstriënnale 2026.

Meer weten? Vul dit aanvraagformulier in en ontvang de oproep in je mail. De inzendtermijn sluit op 15 april 2023.   Naar het aanvraagformulier  

 

Partners van Landschapstriennale 2023: Visit Wadden en de Waddengroep

[L]2023 werkt nauw samen met Visit Wadden en de Waddengroep. Samen met de Waddengroep wordt aandacht gegeven aan voedsel uit de Waddenstreek. Het Waddengebied kan vers en lokaal produceren, veel duurzamer dus! Voor de publieksmanifestatie van eind april tot half oktober wordt in samenwerking met Visit Wadden een reisdagboek door de negen bijzondere regio’s van de Waddendelta samengesteld.   Lees meer over partners [L]23     Op de hoogte blijven over de komende editie?
Via deze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de activiteiten van deze editie. Heb je specifieke vragen of wil je in contact komen met iemand van de organisatie van de Landschapstriënnale, neem dan contact met ons op via info@landschapstriennale.com.
Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417 Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489