LinkedIn Twitter Facebook      

Wederom vijf nieuwe projecten en wij staan weer klaar om je te helpen met nieuwe ideeën
In de laatste subsidieopenstelling van 2022 hebben vijf projecten subsidie toegekend gekregen in de categorie vanaf 25.000 euro. Het project ‘Zoek het uit!’ van Kennislab NOF gaat in de aankomende twee jaar 45 jongeren coachen op weg naar een stage of baan. Met het project ‘Een knap staaltje werk: een boost voor het imago van de metaalsector’ gaat zoals de naam al doet vermoeden zich richten op het verbeteren van het imago van de metaalsector in de regio. In de regio zijn veel metaalbedrijven gevestigd, toch wordt dit werk niet altijd als een uitdaging gezien. Met de subsidie wordt een start gemaakt met een regionale campagne en slaan regionale metaalbedrijven de handen ineen om het werk in deze sector aantrekkelijker te maken voor jongeren. 

Vanuit het programma Toekomstbestendige Agri & Food zijn twee projecten gesubsidieerd. Het project ‘In Sûne Waadrâne foar Moarn!’ wil natuurinclusieve kringlooplandbouw een belangrijker onderdeel maken in onze regio. Projectpartners Waadrâne en Stichting Twirre gaan aan de slag met nieuwe verdienmodellen rondom lokaal geproduceerd voedsel en het inspireren van nieuwe samenwerkingen in de regio. Ook het project ‘Farm to Fork’ werkt vanuit het principe van de natuurinclusieve landbouw, door te werken aan decentrale productie-eenheid: van de lokale landbouw tot aan kraakverse eindproducten voor de consument in bijvoorbeeld de bedrijfskantine.

Ook de culturele sector krijgt een boost met ‘De culturele ambassade van Noordoost-Fryslân’. Vanuit Theaterkerk Nes wordt cultuuraanbod aan elkaar verbonden en op een vernieuwende manier gepresenteerd aan toeristen. Zo wordt er binnen het project gewerkt aan een meerjarige cultureel programma, het delen van kennis in de regio, het versterken van de bestaande netwerken binnen de Recreatie & Toerisme en de promotie van de sector binnen en buiten de regio.   
Heb je een idee? Vraag een gesprek aan met onze adviseur  Wanneer kan ik een subsidie aanvragen? 
De subsidieregeling Versnellingsagenda heeft drie categorieën: de eerste categorie is tot 5.000 euro. Subsidieaanvragen voor deze categorie kunnen het hele jaar door worden ingediend. Ook voor de tweede categorie is er geen begin en einddatum voor indiening. Deze categorie is voor aanvragen vanaf 5.001 t/m 25.000 euro. Subsidieaanvragen moeten aansluiten bij de doelen van de programma’s van de Versnellingsagenda. Heb je een goed idee of wil je meer weten of de programma’s? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Qop. De adviseurs denken met je mee vanaf een projectidee. 

De derde categorie is voor subsidieaanvragen boven de 25.000 euro. Deze categorie heeft drie openstellingen per jaar. Aanvragen dienen voor het einde van de openstelling in te dienen. De openstellingen van 2023 zijn: 1 januari t/m 28 februari, 1 april t/m 31 mei en 1 september t/m 31 oktober.    Bekijk de programma’s van de Versnellingsagenda  

Een nieuw logo voor de Versnellingsagenda! 
Misschien heb je hem al voorbij zien komen: het logo voor de subsidieregeling Versnellingsagenda. Het letterlogo van de Versnellingsagenda wordt gebruikt in de communicatie rondom de subsidieregeling Versnellingsagenda. Projecten die subsidie hebben of gaan ontvangen gebruiken dit logo in de communicatie: website, social media of andere promotie van het project. Uiteraard blijft Stichting Qop het eerste aanspreekpunt en helpen de adviseurs je verder bij een projectidee, door het verbinden van partijen, koppelen van kansen en de begeleiding bij een projectaanvraag.

Het nieuwe logo van de Versnellingsagenda draagt bij aan de zichtbaarheid van de subsidieregeling in de regio. Mei-inoar meitsje wy der in sterke regio fan!       

Wij geven advies waar jij mee verder kunt
Wij zijn de adviseurs van Qop. Wij koppelen kansen en adviseren initiatiefnemers bij het het uitwerken van de aanvraag. Heb je een projectidee of wil je meer informatie over de subsidieaanvraag voor een project? Neem dan contact op met Qop. Wij kijken of het projectidee inhoudelijk past bij de Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân en adviseren bij de verdere uitwerking van het project. Meer informatie over Qop vind je op onze website

    Voor ondernemers   Voor onderwijs   Voor overheden
 

Contact
Qop – Haadwei 51A – 9104 BC Damwâld
E-mail: info@qop.nl 
Telefoon: 0511-76 00 09
www.qop.nl
 
Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417 Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489