Nieuwsbrief 1 december 2021
 

In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl  

1. Promotie Lonneke IJsseldijk Universiteit Utrecht  
Op 2 november promoveerde Lonneke IJsseldijk, onderzoeker bij de Universiteit Utrecht. Haar proefschrift “Living on a knife-edge: Unravelling harbour porpoise health through multidisciplinary and cross-border approaches” gaat in op de gevaren waar bruinvissen mee te maken hebben en het belang van internationale samenwerking voor de bescherming van deze dieren.

Klik hier voor meer informatie.


2. Zoetwaterschokken en verdrinking: wat doet klimaatverandering met het Waddengebied?

 

Op 11 november verscheen op de website van de Leeuwarder Courant in de in samenwerking met de Waddenacademie gestarte reeks van WadWeten een artikel van Cora de Leeuw. Het artikel gaat in op de gevolgen van klimaatverandering voor het Waddengebied. Voor het Waddengebied betekent klimaatverandering kort samengevat meer hitte, minder vorst, extreme neerslag, meer droogte en een versnelde zeespiegelstijging.

Lees hier het hele artikel.


3. Waddenlaboratorium als platform voor verbeelding van de toekomst

 

Op 23 november verscheen in de reeks opinieartikelen in het Friesch Dagblad een artikel van Marin de Boer, curator kunstprogrammering Oerol en projectleider Waddenlaboratorium. Welke rol spelen kunstenaars en wetenschappers gezamenlijk als het gaat om het beschermen van de natuur en stimuleren van een duurzaam leven?

Lees hier het hele opinieartikel.    
Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417 Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489