Nieuwsbrief januari 2022


In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl  


1. Wetenschappers zien Waddenzee ernstig bedreigd door klimaatverandering  
Van 30 november t/m 2 december 2021 presenteerden en discussieerden ruim 180 wetenschappers uit Denemarken, Duitsland en Nederland tijdens het 15e International Scientific Wadden Sea Symposium (ISWSS) over de nieuwste wetenschappelijke bevindingen rondom het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Het symposium benadrukte vooral de noodzaak om de uitwisseling van gegevens en informatie tussen de drie landen verder te intensiveren en kwam met aanbevelingen voor de bescherming van het ecosysteem en de biodiversiteit in de Waddenzee.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.  


2. Twee winnaars Waddenacademieprijs 2021  

Op 17 december 2021 maakte de Waddenacademie bekend dat de Waddenacademieprijs 2021 ex aequo wordt toegekend aan dr. Richard Rijnks voor zijn proefschrift Subjective Well-Being in a Spatial Context en aan dr. Pim Willemsen voor zijn proefschrift Biogeomorphology of salt marshes, understanding the decadal salt marsh dynamics for flood defense. De twee winnaars ontvangen de prijs op het eerstvolgende symposium van de Waddenacademie.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.    


3. Quick scan cumulatieve effecten Waddengebied verschenen
Op 24 december 2021 publiceerde de Waddenacademie een Quick Scan cumulatieve effecten Waddengebied, die als basis kan dienen voor het meerjarige NWO-NWA kennisprogramma ‘Ecologische effecten klimaatverandering Wadden’. De Quick Scan gaat in op het begrip ‘cumulatieve effecten’, de juridische relevantie van dit begrip en bestaande wetenschappelijke kennis over cumulatieve effecten.

Lees hier het hele bericht en download het rapport.
Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417 Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489