Nieuwsbrief 1 maart 2022
 

In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl  

1. Terugblik op online symposium over KweldersOp 10 februari werden de belangrijkste bevindingen van het online symposium over kwelders gepresenteerd, dat Deltares op 27 januari organiseerde onder de vlag van het Nederlands Centrum voor Kustonderzoek (NCK) en Ecoshape. Verschillende sprekers vanuit de praktijk, het onderzoek, advies en waterbouw gaven hun visie, presenteerden en informeerden over recent en toekomstig kwelderonderzoek.

Alle presentaties en een opname van het hele programma zijn hier terug te kijken.


2. Rondetafelgesprek waddennatuur Tweede Kamer
 


Op 17 februari werd in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek gehouden over het Integraal beleidskader Waddennatuur als vervolg op het commissiedebat Wadden. De vraag hoe een beleidskader kan zorgen dat de Waddennatuur gezond blijft stond hier centraal. In drie blokken lichtten natuurorganisaties, wetenschappers (Kees Bastmeijer  en Katja Philippart) en beheerders hun standpunten toe aan de aanwezige Kamerleden aan de hand van de ingediende position papers.

Het debat en de positionpapers zijn hier te bekijken.    


3. Eerste factsheet Waddenacademie over klimaatverandering en de gevolgen voor het Waddengebied  


 

Op 25 februari bracht de Waddenacademie haar eerste factsheet uit, met als onderwerp klimaatverandering en het Waddengebied en waarin de voor het Waddengebied relevante feiten, trends en ontwikkelingen rond klimaatverandering op een rij zijn gezet. Meer hoosbuien afgewisseld met langere perioden van droogte hebben gevolgen voor de landbouw, het drinkwater en ook voor de ecologie in het Waddengebied. Klimaatverandering zorgt daarmee voor grote uitdagingen voor mens en natuur in het Waddengebied.

Lees hier meer.    

Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417 Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489