Nieuwsbrief 2 mei 2022

In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl  

1. Steltlopers kiezen voor vaste stekken bij hoog water  Op 6 april verscheen in de Leeuwarder Courant de WadWeten van Tim van Oijen. De plekken waar steltlopers bij hoogwater toevlucht zoeken, zijn de afgelopen vier decennia vrijwel dezelfde gebleven. Deense onderzoekers brachten dit in kaart voor een deel van de Waddenzee. Hun onderzoek helpt bij het zoeken van maatregelen om verstoring van de overtijende vogels tegen te gaan.
Lees hier het volledige artikel.  

2. Inschrijving symposium 29 juni geopendOp 21 april bracht de Waddenacademie een ´save the date´ uit  voor haar 28e symposium, dat op 29 juni in samenwerking met LTO Noord bij HZPC in Metslawier wordt georganiseerd.
Thema is De toekomstige zoetwatervoorziening in het Waddengebied; naar een duurzaam perspectief voor de landbouw. Inmiddels is het programma bekend en is de inschrijving geopend.
lees meer en schrijf u in.    

3. Nieuwe kansen voor landbouwers om met verzilting te leren leven

 

Op 30 april verscheen het opinieartikel dat elke maand op initiatief van de Waddenacademie in het Friesch Dagblad verschijnt. Deze maal werd de pen vastgehouden door Anglica Kaus. Zij schreef naar aanleiding van het slotcongres van het SalFar project over de kansen voor de landbouw om met verzilting te leren leven.

Lees hier het volledige artikel    
Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417 Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489