Nieuwsbrief 2 september 2022
  Beste relatie,

In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl  

1. Visdiefjes verschillen in de keuze van hun vakantiebestemming  Op 4 augustus verscheen in de Leeuwarder Courant in de rubriek WadWeten een artikel van Tim van Oijen. Hij beschrijft hoe visdiefjes in de nazomer vanuit hun broedgebieden naar overwinteringsgebieden in het zuiden trekken. Uit recent onderzoek blijkt dat een deel van de vogels die in Duitsland nabij de Oostzee broeden, niet langs de west- maar de oostkust van Afrika trekt. Dat doen er meer dan gedacht. WadWeten is een samenwerking tussen de LC en de Waddenacademie.

Lees meer.  

2. Mariene aquacultuur in de polder; is het Waddengebied er klaar voor?  Op 8 augustus publiceerde het Friesch Dagblad een opinieartikel van Andre Seinen, grondlegger van Meromar Seafoods B.V., over de potentie van mariene aquacultuur in het Waddengebied. Om miljoenen mensen te voorzien van voldoende eiwitten wordt er meer ingezet op de productie van plantaardig eiwit. Daarbij heeft het de voorkeur dat die productie dichtbij plaatsvindt. Ook komen er met de verzilting van gebieden langs de kust extra mogelijkheden voor de kweek van kokkels, een alternatieve eiwitbron. Het maandelijkse opinieartikel is een samenwerking tussen het Friesch Dagblad en de Waddenacademie.

Lees meer.    

3. ‘Er zijn te veel bezoekers op de Waddeneilanden’  

 

Op 9 augustus verscheen in tijdschrift Noorderbreedte een artikel van Waddencorrespondent Tjesse Riemersma. Hij sprak met Heleen Aalderink (22) één van de jongeren die meedeed aan de Waddenmars. Deze mars voor 30 jongeren werd georganiseerd door Programma naar een Rijke Waddenzee, in samenwerking met Arcadia, Ministerie van de Toekomst en de Waddenacademie. Het daar geschreven manifest hebben de jongeren inmiddels met minister Van der Wal-Zeggelink besproken. De Waddencorrespondent is een samenwerking tussen tijdschrift Noorderbreedte en de Waddenacademie.


Lees meer.     Volg ons op twitter, facebook en LinkedIn
Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417 Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489