Nieuwsbrief 1 november 2021

In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl  


1. Juridisch advies gaswinning Ternaard  


Op 5 oktober 2021 bracht de Waddenacademie op verzoek van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat van de Tweede Kamer een onafhankelijk juridisch advies uit over de gaswinning onder de Waddenzee. De Waddenacademie concludeerde dat op basis van het geldende natuurbeschermingsrecht, het Natura-2000 regime niet toelaat dat de vergunning door de minister van LNV wordt verleend.
Lees meer: advies Waddenacademie gaswinning Ternaard  


2. Waddenacademie schrijft reflectie op onderzoek ‘Innovatieve doorkruising Waddengebied’Op 18 oktober verscheen het rapport ‘Onderzoek Innovatieve doorkruising Waddengebied’ van Royal Haskoning DHV. Op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de Waddenacademie een reflectie geschreven op dit rapport. De reflectie van de Waddenacademie, inclusief de beoordelingen van de door de Waddenacademie ingeschakelde deskundigen zijn als bijlage opgenomen in het rapport van Royal Haskoning DHV. Het rapport is te vinden op onze website: download rapport: Innovatieve doorkruising Waddengebied.    


3. Symposium Waddenlaboratorium op Terschelling  Op 21 oktober organiseerde de Waddenacademie samen met Oerol en het Waddenfonds het symposium Wadenlaboratorium op Terschelling, over kunst wetenschap en natuur. Tijdens het symposium stonden drie projecten (van Esther Kokmeijer, Stef Veldhuis en Elmo Vermijs) centraal, met als onderliggende vraag of, en zo ja op welke wijze, de samenwerking tussen kunst en wetenschap een bijdrage kan leveren aan actuele maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering en zeespiegelstijging. Van de presentaties, optredens en paneldiscussies is een verslag gemaakt.
Lees meer: verslag Waddenlaboratorium  
Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417 Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web412/b3/37/510582237/htdocs/sites/Vitale-Waddenkust/vitalewaddenkust-v2/app/public/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489